Omgangsregeling

Een omgangsregeling is eigenlijk niets anders dan vastgelegde afspraken tussen de verzorgende en de niet-verzorgende ouder. Zo’n omgangsregeling is dus bijvoorbeeld niet nodig als u en uw ex-partner samen verantwoordelijk blijven voor de opvoeding van uw kind(eren), bijv. met behulp van een co-ouderschap.

Een omgangsregeling is eigenlijk niet anders dan een “bezoekregeling”: u regelt in een omgangsregeling dus hoe u en uw ex partner omgaan met uw kind(eren). Wat speelt allemaal een rol bij een goeie omgangsregeling?

Leeftijd van de kinderen

Het maakt natuurlijk nogal wat uit of u een omgangsregeling nodig heeft voor een baby, voor kleine kinderen of voor tieners of pubers. Ik adviseer oudere kinderen mee te laten praten bij het opstellen van hun omgangsregeling. Elke omgangsregeling is maatwerk waar ik u graag bij help.

Hobbies en sporten van de kinderen

Zijn de kinderen elke zaterdag onderweg naar hun sportwedstrijd? Zijn ze lid van de scouting en gaan ze regelmatig op kamp. Ook dit speelt mee bij het opstellen van de omgangsregeling. Elke omgangsregeling is maatwerk waar ik u graag bij help.

Het werk van de ouders

Werken beide ouders? Hoeveel uren per week werken ze? Hebben ze onregelmatige diensten? Allemaal aspecten die ik betrek bij het opstellen van uw omgangsregeling. Elke omgangsregeling is maatwerk waar ik u graag bij help.

Aanpassing van de omgangsregeling.

Als kinderen ouder worden kan het nodig zijn om de omgangsregeling aan te passen, te “moderniseren”. Ook verhuizing en veranderingen in de werkkring van de ouders heeft natuurlijk invloed op de uitvoering van een inmiddels overeengekomen omgangsregeling. Elke omgangsregeling is maatwerk waar ik u graag bij help.

Dit klinkt wellicht erg ingewikkeld, maar ik help u daarbij! Samen met u stel ik een omgangsregeling op. Er komt veel kijken bij het maken van de omgangsregeling: het is precisiewerk waar ik u graag bij help. Bel me gerust voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Elke omgangsregeling is maatwerk waar ik u graag bij help.

Afspraak maken?

Wil u meer weten, dat kan natuurlijk altijd.
U kunt mij bellen of een via het formulier een vraag stellen.
Ik neem indien nodig spoedig contact met u op.