Ouderschapsplan

Een ouderschapsplan is een document waarin ouders afspraken vastleggen over de uitoefening van hun ouderschap over minderjarige kinderen. Er worden afspraken gemaakt over verzorging, ontwikkeling en opvoeding van hun kinderen. Een ouderschapsplan moet bij u en uw situatie passen. Ik kan u een voorbeeld voorleggen en help u om dit naar uw wensen aan te passen. Uiteindelijk zullen beide ouders het er mee eens moeten zijn.

Ouderschapsplan verplicht?

Het maken van een ouderschapsplan is verplicht bij echtscheiding, scheiding van tafel en bed en beëindiging van een geregistreerd partnerschap.

Advies bij ouderschapsplan

In het algemeen is mijn advies om het plan niet te uitgebreid te maken. Hoe meer je vastlegt, hoe meer punten er zijn om onenigheid over te krijgen, is mijn ervaring. Daar is niemand bij gebaat. Wat u precies in het ouderschapsplan wilt vastleggen is in principe aan u! Uiteraard zijn er wel een aantal onderwerpen die hoe dan ook goed geregeld moeten zijn in zo’n ouderschapsplan. Het regelen van de omgang met uw kinderen (door beide ouders!) moet uiteraard geregeld worden in het ouderschapsplan. Ook alles rondom verzorging, ontwikkeling en opvoeding van uw kinderen hoort thuis in een goed ouderschapsplan Ook het kiezen van de juiste of meest geschikte school voor uw kinderen hoort in een goed ouderschapsplan opgenomen te worden. Ik kan u helpen bij het opstellen van zo’n goed en uitgebalanceerd ouderschapsplan.

Dit klinkt wellicht erg ingewikkeld, maar ik help u daarbij! Samen met u maak ik een voorstel. Met dat ouderschapsplan voorstel in de hand gaan we samen proberen overeenstemming te bereiken met uw ex-partner. Er komt veel kijken bij het opstellen van zo’n ouderschapsplan: het is precisiewerk waar ik u graag bij help. Bel me gerust voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Afspraak maken?

Wil u meer weten, dat kan natuurlijk altijd.
U kunt mij bellen of een via het formulier een vraag stellen.
Ik neem indien nodig spoedig contact met u op.